Star Nutrition Whey-80 Recension

fabriksfoto
Huvudbild

Bildbevis

S&N WHEY-80

Vassleprotein

PROTEIN
3.6/5
ENERGI
3.7/5
SMAK
STRIKT BULK
STRIK DEFF
3.8/5
4.0/5
3.2/5

VÅR ÅSIKT

Whey 80 från Star Nutrition är ett prisvärt och mångsidigt proteinpulver för de som letar efter ett balanserat näringsinnehåll till ett konkurrenskraftigt pris. Med en kostnad på 259 kr per kg och 9,6 kr per portion, erbjuder Whey 80 relativt mycket för pengarna, speciellt med tanke på att varje förpackning innehåller 27 portioner. När det gäller smakalternativ, har Whey 80 ett begränsat utbud med endast tre smaker, vilket kan vara en nackdel för dem som föredrar mer variation.

Näringsmässigt innehåller Whey 80 74 g protein per 100 g, vilket är ett ok proteininnehåll, även om det är något lägre än vissa andra alternativ såsom Star Nutrition Whey-100 eller Biotech Zero Iso Whey Protein. Dess kolhydratinnehåll är måttligt på 4 g per 100 g, vilket är fördelaktigt för de som vill hålla nere på kolhydrater i sin diet. Energiinnehållet är relativt högt på 1586 KJ/379 Kcal per 100 g, vilket gör det till ett energirikt tillskott för de som behöver extra kalorier.

En potentiell nackdel med Whey 80 är dess högre fettinnehåll på 7 g per 100 g, vilket är högre än många andra jämförbara whey-produkter. Detta kan vara en avvägning för de som specifikt letar efter ett mycket lågt fettinnehåll. Sammanfattningsvis erbjuder Whey 80 ett bra näringsvärde och ett konkurrenskraftigt pris, men dess begränsade smakalternativ och något högre fettinnehåll kan vara aspekter att överväga för vissa.

Pris: 259 kr per kg - 9,6 kr per portion

Andra proteintillskott som kan vara ett bättre alternativ:

Innehållsförteckning

Räknat per 100 gram

 • Energi: 1586 kJ / 379 kcal
 • Fett: 4 g
 • Mättat fett: 1.2 g
 • Kolhydrater: 5,3 g
 • Sockerarter: 3,0g
 • Fibrer: <1,0 g
 • Protein: 74 g
 • Salt: 0.2 g

Viktig information

Laktosfri: Nej
Glutenfri: Nej, men låga halter
Vegansk: Nej

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

 • PROTEIN

 • ENERGI

 • STRIKT BULK

 • STRIKT DEFF

Protein - 3.6/5

När det gäller Whey 80, med sina 74g protein per 100g, finner vi ett godkänt proteininnehåll. Vi finner dock att det inte har lika mycket protein som sin storebror Whey-100 som ligger på hela 85 g per 100 g.

Andra proteinpulver som innehåller mer proteiner
Star nutrition WHEY-100
Core Whey Protein

ÖVRIGA TESTER

4.9/5

MIXNING

Upplösning: 32,6 g per 33 g

Core Whey Protein gör sig sjukt bra när det kommer till mixning vi finner den endast 0,4 g av hela 33 gram inte löser upp sig vilket är riktigt bra.

4.5/5

SMAK

Sötningsmedel: Ja, Aspartam, acesulfame K
Testad smak: Double rich chocolate
smaker: 27 st

Whey-80 double rich chocolate innehar en riklig och sund smak, Vi finner även en ok eftersmak när vi använder oss av mjölk  samt sojamjölk. När det kommer till vatten så gör den double rich chocolate riktigt väl när det kommer till vatten, rekommenderas. 

WHEY-80 kommer med den största smakvariationen som vi har testat hittils på ca 27 olika smaker vilket är riktigt bra och dom flesta kommer hitta en smak som passar ens smak.

3.7/5

FÖRPACKNING

Material: Plast
Storlekar:
1kg

Whey-80 har en förpackning av mjukplast och gör sig väl. Vi finner att den är lite svår att stå rakt när det är innehållet minskar men att den gör sig väl i väskor och dylikt tack vare sin mjuka förpackning.


        

PRIS

Pris per kg: 259 kr
Pris per portion: 9,6 kr per

Whey-80 är ett av dom billigare proteintillskotten med sina 259 kr per kg vilket gör att priset per portion blir så 9,6 kr per portion. Med detta så gör sig Whey-80 till ett väldigt prisvärt proteinpulver för den som har en budget eller vill hålla nere kostnaderna


ANDRA ALTERNATIV

Fördelar: 100% whey har högre proteinhalt, mer smaker, Bättre vid strikt bulk
Nackdelar: Kostar mer, inte lika bra vid strikt deff

Whey 80 utmärker sig som ett prisvärt alternativ, både per kilogram och per portion, vilket gör det till ett attraktivt val. Å andra sidan, Gold Standard 100% Whey skiljer sig genom att erbjuda en något högre proteinhalt. Dessutom erbjuder Gold Standard en bredare variation av smaker, vilket tilltalar dem som prioriterar smak och vill ha flera alternativ att välja mellan. När det gäller näringsinnehållet har Whey 80 lägre kolhydrat- och sockerinnehåll men ett högre fettinnehåll. Detta gör Whey 80 till ett bättre alternativ för de som begränsar sitt kolhydrat- och sockerintag, men det kan vara mindre attraktivt för de som föredrar proteinpulver med lågt fettinnehåll.

Fördelar: Whey-100 har högre proteinhalt, fler smaker, bättre vid strikt deff
Nackdelar: Kostar mer, sämre vid strikt bulk

Whey 80 erbjuder ett mer prisvärt alternativ jämfört med Whey 100, både per kilogram och per portion, vilket gynnar peroner som vill hålla en budget. Dock har Whey 100 en högre proteinhalt, vilket föredras av de som prioriterar protein vilket gynnar muskelökning. Whey 100 har även fler smakalternativ. Däremot har Whey 80 högre kolhydrat- och fettinnehåll, vilket kan vara mindre lämpligt för de som minskar intaget av dessa näringsämnen.