Proteinpulver Vegan – Dom 4 bästa våren 2024

foton på flera proteinpulver som vi har testat

Veganska proteinpulver är avgörande för dem som följer en växtbaserad kost och kan erbjudanda en högkvalitativ proteinkälla för muskelreparation och tillväxt. Dessa tillskott stödjer träning genom att tillgodose kroppens behov av essentiella aminosyror, vilket är viktigt för både återhämtning och prestanda. Proteinpulver utan animaliska ingredienser erbjuder ett etiskt och ofta mer hållbart alternativ till traditionella proteinpulver. Att välja rätt veganskt proteinpulver kan hjälpa till att maximera träningsresultaten och stödja en hälsosam livsstil.

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.


INFORMATION

Viktiga punkter: Veganskt proteinpulver

Protein

Proteiner är essentiella för muskelreparation och tillväxt, vilket gör dem kritiska i proteinpulver. Genom att testa och jämföra olika märken kan vi identifiera det som erbjuder högst proteininnehåll, vilket maximerar nyttan för återhämtning och muskeluppbyggnad.

Energi

Energiinnehållet i proteinpulver är avgörande för att tillföra den kraft som krävs för intensiva träningspass, inklusive viktlyftning. Det stödjer inte bara uthålligheten utan också återhämtningen. Genom att jämföra olika märken kan vi hitta det proteinpulver som erbjuder mest energi, vilket optimerar prestationen i gymmet.

Smak

Smakens betydelse i proteinpulver kan inte underskattas, speciellt för dagligt bruk. En god smak förbättrar upplevelsen och följsamheten till kosttillskottet. Genom att jämföra olika märken hittar vi det som smakar bäst, vilket gör daglig konsumtion både njutbar och hållbar.

Strikt bulk/deff

Vi jämför proteinpulver för att identifiera de som stödjer viktminskning genom lågt kaloriinnehåll och de som främjar viktökning med högre kalori och fettinnehåll. Denna analys som vi gör är till för att man ska kunna hitta optimala produkter för olika träningsmål, vare sig målet är att gå ner i vikt eller bygga muskelmassa.

Övrigt

Mixning - Vi undersöker hur väl proteinpulvret blandar sig med vätskor, bedömer om det klumpar sig eller löser upp sig jämnt för en smidig shake.

Förpackning - Analyserar förpackningens användarvänlighet, hållbarhet och om den skyddar innehållet effektivt.

Pris - Vi jämför priset per portion samt pris per kg för att avgöra vilket proteinpulver som ger mest valuta för pengarna utan att kompromissa med kvalitet.

Varför lita på oss?

Helhet: Alla våra stora tester baseras på individuella singel tester där vi har genom flertalet nogranna steg kommit fram till huruvida bra en produkt presterar i sin genre samt där vi utmärker var och när en produkt gör sig bra eller dåligt.

Du kan läsa mer här


TEST RESULTAT

BÄST I TEST

Olika bilder på produkten under testets gång.

Vegan muscle protein

Chained Nutrition


PROTEIN
3.5/5
ENERGI
4.6/5
SMAK
STRIKT BULK
STRIKT DEFF
4.2/5
3.9/5
3.3/5


Vegan Muscle Protein erbjuder en imponerande balans som gör det till ett av de bästa alternativen för dem som söker växtbaserade proteinkällor. Med 72g protein per 100g ligger det något under de animalbaserade konkurrenterna som Star Nutrition Whey-100 och Core Whey Protein, men dess näringsprofil och prisvärdhet gör det till ett starkt alternativ för veganer och hälsomedvetna individer.

Till  ett ca priset av 312 kr per kilo, och med 31 portioner per förpackning, erbjuder detta proteinpulver ett värde som är svårt att slå, speciellt när man inser att varje portion kostar endast 10 kr. Detta gör det inte bara till ett ekonomiskt tilltalande proteinpulver men också till en praktisk lösning för dagligt intag. Smakutbudet är dock begränsat till tre varianter, vilket kan ses som en nackdel för de som eftersträvar variation, men kvaliteten på smakerna särskilt jordgubb, är hög nog för att tillfredsställa den större skaran.

Det låga innehållet av kolhydrater och socker, 1,8g respektive 0,7g per 100g, gör även Vegan Muscle Protein till ett utmärkt val för de som är måna om att begränsa sitt sockerintag, medan det högre energiinnehållet på 1665 KJ/398 Kcal och fettinnehållet på 8,9g per 100g speglar en näringsprofil som kan vara fördelaktig för dem som är i en bulkningsfas eller behöver ett högre kaloriintag.

Vi finner att detta proteinpulver balanserar skickligt mellan innehåll, smak, och prisvärdhet, vilket gör det till ett bra val för veganer, vegetarianer, och även icke-veganer som söker en högkvalitativ, växtbaserad proteinlösning. 

BÄSTA BUDGET

Samlade foton på produkten

Soy Protein Isolate

Star nutrition


PROTEIN
3.7/5
ENERGI
3.6/5
SMAK
STRIKT BULK
STRIKT DEFF
3.9/5
2.0/5
4.5/5


Star Nutrition Soy Protein Isolate gör sig till ett utmärkt val för den budgetmedvetna och hälsomedvetna konsumenten, tack vare dess höga proteininnehåll, låga pris per portion, samt minimala socker- och fettinnehåll. Priset på ca 249 kr/kg gör detta proteinpulver till ett av de mest kostnadseffektiva proteinpulvren på marknaden med sina 34 portioner per förpackning och ett pris på endast runt 8,3 kr per portion. Dess höga proteininnehåll på 77,6 g per 100 g möter behoven hos de som vill maximera sitt proteinintag utan att kompromissa med kvaliteten. Dess låga socker- (0,6 g per 100 g) och fettinnehåll (1,5 g per 100 g) gör det till ett fördelaktigt val för individer som vill genomföra en deff eller vill hålla sockerintaget lågt.

Även om vi finner ett begränsat utbud av smaker, vilket kan vara en nackdel för dem som önskar större variation så är dess smakprofil överlag tilltalande trots den lite grusiga eftersmaken (som dom flesta växtbaserade proteintillskott har) och att den kan vara svårmixad. Som helhet gör sig Soy Protein Isolate till ett billigt och attraktivt alternativ för veganer, de med laktosintolerans, och alla som söker en växtbaserad proteinlösning. Dock bör de med sojaallergier undvika denna produkt.

Sammantaget är Star Nutrition Soy Protein Isolate ett prisvärt, näringsrikt och effektivt alternativ för den som söker ett växtbaserat proteinpulver, vilket gör det till ett bra budgetval inom vegan genren, tack vare dess låga kostnad per portion och hyggliga smak.

BÄST VID BULK

samlade foton

Vegan protein shake

Star Nutrition


PROTEIN
3.7/5
ENERGI
3.9/5
SMAK
STRIKT BULK
STRIKT DEFF
3.9/5
4.5/5
2.0/5


Star Nutrition Vegan Protein Shake erbjuder en balanserad kombination av näringsinnehåll och smak som gör den till ett attraktivt val för individer som fokuserar på bulk och viktökning. Med ett proteininnehåll på 69 gram per 100 gram står den starkt i jämförelse med andra växtbaserade proteinpulver, även om den inte når upp till vissa vasslebaserade alternativ. Detta gör dock Vegan Protein Shake tillräckligt kraftfull för att stödja muskelåterhämtning och tillväxt. Dess kolhydratinnehåll på 8,8 gram per 100 gram är högre än många andra proteinpulver, vilket kan ses som en fördel för de som är i en bulkfas och behöver extra kalorier för att stödja viktökning, även om det kan vara mindre önskvärt för de som önskar hålla ett lägre kalori- och fettintag.

Med sin energi på 374 Kcal per 100 gram passar den som vi nämnt väl in i en diet avsedd för viktökning, utan att vara exceptionellt hög i kaloriinnehåll. Dess låga sockerhalt, endast 0,6 gram per 100 gram, är ytterligare en positiv aspekt, speciellt för de som vill undvika att öka sitt sockerintag samtidigt som de bulkar. Den goda smaken och den krämiga konsistensen bidrar till en angenäm konsumtionsupplevelse, vilket inte alltid är fallet med växtbaserade proteinpulver.

Prissättningen på runt 332 kr per kilogram, med en portionskostnad på circa 11,44 kronor, placerar den i mittsegmentet, vilket gör den till ett prisvärt alternativ med tanke på dess näringsprofil och smak. Med sex olika smaker erbjuder den också en tillräcklig variation för att hålla intresset uppe över tid.

LÄTTAST ATT MIXA

samlade foton

Vegan Protein

Aware nutrition


PROTEIN
3.7/5
ENERGI
2.4/5
SMAK
STRIKT BULK
STRIKT DEFF
2.7/5
3.5/5
3.7/5


Vegan Protein utmärker sig genom sin förmåga att löses utan problem upp i både mjölk såsom vatten, vilket är uppskattat specialitet när det kommer till veganska proteinpulver. Denna lösningsegenskap gör produkten användarvänlig och praktisk för dagligt bruk. Med ett pris på ca 318 kronor per kilo och en portionskostnad på runt 12,2 kronor hamnar Vegan Protein i ett mellansegment på marknaden. 

Vi finner att Vegan Protein begränsas av sitt smakutbud, som tyvärr endast består av två alternativ.
Dessutom finner vi smaken som väldigt söt, vilket inte tilltalar alla, och produkten har en smått grusig konsistens, dock ett vanligt fenomen hos veganproteinprodukter.

Näringsmässigt står Vegan Protein starkt med 74 gram protein per 100 gram, vilket är imponerande både bland veganalternativ och jämfört med vissa animaliska proteinpulver. Med ett kolhydratinnehåll på 5,3 gram per 100 gram är produkten ett balanserat val för de som är medvetna om sitt intag av makronutrienter. Detta gör den lämplig för såväl bulkperioder som dietfasen. Energinivån är relativt låg med 1405 KJ (306 Kcal) per 100 gram, vilket kan attrahera de som är kalorimedvetna. Fettinnehållet är också lågt på endast 3 gram per 100 gram, vilket understryker dess position som ett rent och fokuserat alternativ för proteinintag.

Sammanfattningsvis kombinerar Vegan Protein en praktisk löslighet med ett konkurrenskraftigt näringsinnehåll och ett tillgängligt pris. Dock begränsas dess attraktivitet av ett litet smakutbud och en alltför söt smakprofil tillsammans med en något grusig konsistens.


SENASTE UPPDATERINGARNA

10 MAJ 2024: Fortsatt korr av texter.
9 MAJ 2024: Justeringar i betyg och fixade länkar
8 FEB 2024: Små justeringar i texter.
7 FEB 2024: 4 tester är färdigskrivna samt publicerade, Vegan Muscle Protein blir det första tillskottet som vinner i detta test. 
2 FEB 2024: Testet skapat, påbörjar process att sortera testade produkter.
 


TESTADE PROTEINPULVER