De 5 bästa proteinpulvren för viktminskning – våren 2024

Flera proteinpulver i bild

Se vilka proteinpulver våra tester visar är bäst i test för just viktminskning och viktnedgång. Det är många faktorer som spelar roll för dem som siktar på att minska i vikt där kosttillskott exempelvis ska kunna erbjuda en högkvalitativ proteinkälla som kan bidra till mättnad och bibehålllen muskelmassa. Dessa tillskott kan hjälpa till att minska det totala kaloriintaget genom att ersätta andra livsmedel med högre kaloriinnehåll, samtidigt som tillskotten stödjer kroppens behov av essentiella aminosyror, vilket är avgörande för att upprätthålla muskelmassa under en kalorireducerad diet. Vi finner även att proteinpulver underlättar återhämtningen efter träning och bidra till en effektivare fettförbränning genom att öka ämnesomsättningen. Läs här i vårt stora test vilka proteintillskott vi tycker är dom bästa för just viktnedgång och deff just nu.

Vi är en gratissajt och kommer alltid att vara det. Men om du tycker om det vi gör kan du trycka på en av köplänkarna. Då får vi en liten procent av återförsäljaren om du köper något, och det gör att vi kan göra fler tester.


INFORMATION

Viktiga punkter: proteinpulver för viktminskning

Protein

Innehållet av proteiner i ett proteintillskott är en viktig kompontent för viktnedgång eftersom de bidrar till mättnad samt skyddar mot muskelförlust och kan öka fettförbränningen. Detta gör proteintillskott med ett sunt innehåll av proteiner till ett värdefullt verktyg för dem som strävar efter att minska i vikt på ett hälsosamt och effektivt sätt.

 

Kalorier

Låga kalorier i ett proteintillskott är avgörande för viktnedgång eftersom det hjälper till att skapa och upprätthålla en kalorideficit, vilket är nödvändigt för att kroppen ska börja använda lagrat fett som energikälla. Ett proteintillskott med lågt kaloriinnehåll stödjer muskelbevarande utan att bidra med överflödiga kalorier, vilket gör det enklare att kontrollera det totala dagliga kaloriintaget och främjar en sund viktnedgång.

Fett

Låga halter av fett i ett proteintillskott är viktiga för viktnedgång då det minskar det totala kaloriinnehållet. Fett är kaloritätt och att begränsa dess mängd bidrar till en effektivare viktminsning. Detta är essentiellt för att kroppen ska förbruka lagrat fett som energi. Ett proteintillskott med låg fetthalt stödjer således effektiv viktnedgång genom att fokusera på proteinintag för muskelunderhåll utan onödiga extra kalorier.

Varför lita på oss?

Helhet: Alla våra stora tester baseras på individuella singel tester där vi har genom flertalet nogranna steg kommit fram till huruvida bra en produkt presterar i sin genre samt där vi utmärker var och när en produkt gör sig bra eller dåligt.

Du kan läsa mer här


TEST RESULTAT

BÄST I TEST

Samlade foton av Whey-100

Whey-100

Star nutrition


PROTEIN
4.7/5
ENERGI
3.3/5
SMAK
STRIKT BULK
STRIKT DEFF
4.2/5
1.9/5
4.7/5


Star Nutrition Whey-100 utmärker sig som det överlägset bästa proteinpulvret för viktminskning i våra tester. Detta beror främst på dess höga proteinhalt, som ligger på imponerande 85g per 100g, vilket inte bara stödjer effektiv muskelåterhämtning och tillväxt utan också bidrar till en ökad mättnadskänsla – en nyckelfaktor för viktminskning. Dessutom är innehållet av socker och fett lågt, med bara 1,2g socker och 1,5g fett per 100g, vilket gör det till ett utmärkt val för de som vill minimera intaget av onödiga kalorier utan att kompromissa med näringsvärdet.

Med en energimängd på 1500 KJ (350 Kcal) per 100g, balanserar Whey-100 energiintaget väl vilket är viktigt i en kaloribegränsad diet. Variationen av smaker, tolv till antalet, är även den en fördel då den gör det lättare att hålla sig till en diet genom att erbjuda goda och varierande alternativ för varje smakpreferens.

Med ett genomsnitts pris på 314 kr per kg (11,2 kr per portion) finner vi ett sunt värde för pengarna, särskilt med tanke på produktens höga kvalitet och näringsinnehåll. I jämförelse med andra proteinpulver på marknaden, som Core Whey Protein, Vegan Muscle Protein så står sig Whey-100 starkt både när det gäller innehållet av näring och en hög prisvärdhet.

Sammanfattning: Star Nutrition Whey-100 inte bara ett ekonomiskt val utan också det mest näringsrika alternativet för de som fokuserar på viktminskning, tack vare dess optimala kombination av högt proteininnehåll, lågt socker- och fettinnehåll samt en stor variation av smaker.

BÄSTA BUDGET

Samlade foton på produkten

Soy Protein Isolate

Star nutrition


PROTEIN
3.7/5
ENERGI
3.6/5
SMAK
STRIKT BULK
STRIKT DEFF
3.9/5
2.0/5
4.5/5


Star Nutrition Soy Protein Isolate gör till ett billigt proteinpulver och sticker ut som ett prisvärt alternativ för de som fokuserar på viktminskning, tack vare dess balanserade näringsprofil och överkomliga pris. Med en proteinhalt på 77,6g per 100g, erbjuder det en solid grund för muskelåterhämtning och tillväxt, vi finner även detta proteinpulver är veganskt vilket gör att dom flesta kan använda det så länge man inte har en allergi mot soja.

Det låga socker- och fettinnehållet, 0,6g respektive 1,5g per 100g, är fördelaktigt för de som vill undvika extra kalorier samt en energinivå på 1475 KJ (352 Kcal) per 100g som gör sig lämplig när det kommer till en energibegränsad diet, där det är viktigt att få i sig tillräckligt med energi utan att överstiga dagligt kaloribehov.

Prissättningen på ca 249 kr per kg och 8,3 kr per portion gör Soy Protein Isolate till ett ekonomiskt val för de som vill hålla nere kostnaderna utan att kompromissa med kvaliteten på sitt proteinintag. Även om utbudet av smaker är begränsat till fyra alternativ, kan detta anses tillräckligt för dem som prioriterar näringsinnehåll och kostnad framför smakvariation.

Sammanfattning: Star Nutrition Soy Protein Isolate ett praktiskt val för viktminskning, med tanke på dess höga proteininnehåll, låga nivåer av socker och fett, samt dess låga pris. Detta gör det till ett lämpligt alternativ för de som söker ett kostnadseffektivt proteinpulver som stödjer en hälsosam livsstil.

samlade foton av AW 100% whey

Aware 100% Whey

Aware Nutrition


PROTEIN
3.5/5
ENERGI
3.6/5
SMAK
STRIKT BULK
STRIKT DEFF
1.9/5
3.2/5
3.9/5


Aware 100% Whey är ett acceptabelt val för de som fokuserar på viktminskning, men det når inte toppbetyg jämfört med andra alternativ. Med 72g protein per 100g ligger det något lägre i proteininnehåll jämfört med Star Nutrition Whey-100, som leder med 85g. Även om protein är viktigt för muskelåterhämtning och mättnad, vilket kan hjälpa till med viktminskning, så finns det produkter med högre proteinhalt som kan vara mer fördelaktiga.

Dess socker- och fettinnehåll, 4g respektive 3,8g per 100g, är inte de lägsta på marknaden men håller sig ändå inom rimliga gränser för en hälsosam kost. Dock erbjuder exempelvis Star Nutrition Soy Protein Isolate lägre värden, vilket kan vara att föredra för striktare dietplaner.

Med ett ca pris på runt 270 kr per kg och 9,8 kr per portion är Aware 100% Whey relativt prisvärt och ligger i ett mellanskikt vad gäller kostnad. Det är billigare än vissa premiumalternativ men dyrare än budgetval som Soy Protein Isolate.

Energinivån på 1460 KJ (349 Kcal) per 100g är jämförbar med andra produkter, vilket gör det till ett tillräckligt energigivande alternativ för de som tränar regelbundet. Med 12 olika smaker erbjuder det en god variation, vilket kan göra det lättare att hålla sig till en proteinrik diet.

Sammanfattning: Aware 100% Whey är ett rimligt val för viktminskning, med en balanserad näringsprofil och ett konkurrenskraftigt pris med flertalet smaker. 

samlade foton av gold standarn 100 whey

100% Whey

Gold standard


PROTEIN
3.8/5
ENERGI
3.7/5
SMAK
STRIKT BULK
STRIKT DEFF
3.8/5
3.8/5
3.4/5


Gold standard Whey 100% kommer in med ett pris på ca 470 kr per kg och 16,2 kr per portion så detta är ett av de dyrare alternativen på marknaden. Dess proteinhalt på 76g per 100g är imponerande men överträffas av vår testvinnare Star Nutrition Whey-100, som erbjuder 85g per 100g till ett lägre pris. 

Kolhydratnivån på 5,3g per 100g och fettinnehållet på 4,6g per 100g är inte de lägsta tillgängliga, vilket gör det mindre idealiskt för de som noggrant övervakar sitt intag av dessa makronäringsämnen men ändå långt ifrån det sämsta. Energivärdet på 1564 KJ (374 Kcal) per 100g är i linje med andra produkter men inte exceptionellt lågt.

Med 13 olika smaker erbjuder Gold Standard en god variation, och vi finner även att den har en smak som är en av dom bättre som vi har testat.

Sammanfattning: Gold standard Whey 100% är ett kvalitativt proteinpulver med god smakvariation där vi finner ett högre pris och marginellt bättre näringsvärden jämfört med billigare alternativ något som kan avskräcka de som söker mest värde för pengarna i sina viktminskningsansträngningar. Dock så finner vi att Gold standard Whey 100% är ett av dom proteinpulver som har gjort sig hyggligt i alla enskilda test vi har testat den i.

samlade foton av biotech iso whey zero

Iso Whey Zero

BiotechUSA


PROTEIN
4.6/5
ENERGI
3.6/5
SMAK
STRIKT BULK
STRIKT DEFF
1.9/5
2.5/5
4.0/5


Biotech Zero Iso Whey Protein står ut som ett effektivt val för viktminskning, tack vare dess höga proteininnehåll på 84g per 100g, vilket är nära toppen jämfört med konkurrerande märken såsom Whey-100 med sina 85 gram per 100 gram protein. Detta gör detta proteinpulver till ett utmärkt stöd för muskelåterhämtning och tillväxt, samtidigt som det bidrar till mättnad, vilket är viktigt för de som vill minska i vikt. Dessutom är dess extremt låga sockerinnehåll på 0,8g per 100g och låga fettinnehåll på 1,6g per 100g idealiskt för en kaloribegränsad diet.

Trots dessa näringsmässiga fördelar, är priset på ca 550 kr per kg och 20 kr per portion bland de högre på marknaden, vilket kan avskräcka. Vi finner även att Biotech Zero Iso Whey bara erbjuder tre smaker, vilket är betydligt färre än många av dess konkurrenter.

Energimängden på 1579 KJ (372 Kcal) per 100g är i linje med vad man kan förvänta sig från ett proteinpulver av denna kvalitet, men det finns alternativ som erbjuder liknande näringsvärden till ett lägre pris.

Sammanfattning: Medan Biotech Zero Iso Whey Protein erbjuder en stark näringsprofil som stöder viktminskning, kan dess höga pris och begränsade smakalternativ göra det till ett mindre attraktivt alternativ jämfört med andra på marknaden. Det är ett effektivt val för de som prioriterar näringsinnehåll och är villiga att betala för kvalitet, men det är inte nödvändigtvis det bästa valet för alla.

Vi finner även smakmässigt att detta proteinpulver inte är en god smakupplevelse men är man inte kinkig med det så kan detta vara ett alternativ.


SENASTE UPPDATERINGARNA

29 APRIL 2024: Korrigerat länkar, samt korrigering av text.
15 FEB 2024: Länkat färdigt till singeltester.
14 FEB 2024: Tester färdigskrivna, tester är även publicerat, länkar up to date.
13 FEB 2024: Tester klara, sammanställning påbörjat.
 


TESTADE PROTEINPULVER